Klimakriminalitet

Af Lars Henrik Aagaard 471

Nogle kalder det ”Climategate”, andre det største slag nogensinde mod ”teorien om menneskeskabt global opvarmning”.

Jeg siger: Klap lige klimahesten.

Som de fleste utvivlsomt udmærket ved, så handler det om, at en lang række fremtrædende forskere på det lige så fremtrædende Climatic Research Unit på University of East Anglia (også kaldet Hadley CRU) i England er blevet ofre for et decideret cyberangreb.

Universitetets server er blevet hacket og tømt for tusindvis af private emails fra og til disse forskere og derefter spredt ud over hele internettet til alles undrende beskuelse.

Før jeg går videre, så lad mig slå fast, at det er en klar kriminel handling, en strafbar handling. Af samme årsag er det digitale indbrud meldt til politiet og jagten på hackerne er gået ind. Lad os håbe, at forbryderne opspores, så de kan få deres fortjente straf og deres skumle motiver kan blive kendt.

Forestil dig, at samtlige mails, som du har skrevet og modtaget siden internettets gennembrud i midten af 1990erne, bliver lagt ucensureret ud på nettet til alles beskuelse.

Du ville blive vred, du ville blive såret, og du ville formentlig også blive flov. Der kan sagtens være ting og sager, man som nære kolleger eller venner skriftligt har udvekslet i et lukket forum, der ikke bør se se dagens lys.

Alt i alt er over 3.000 emails blevet offentliggjort, flertallet af dem mellem en række af verdens førende klimaforskere – altså kloge hoveder, der har brugt ti-år af deres liv på at forske og fordybe sig i klimaet og dets faktorer, som offentliggør deres forskning i førende tidsskrifter som Science og Nature, og som i adskillige tilfælde er medlemmer af FNs klimapanel IPCC.

At læse disse mails er som at titte ind mellem naboens soveværelsesgardiner efter mørkets frembrud med en kraftig halogenlampe. Man føler vitterligt, at man ikke har noget at gøre her.

Men nu ligger de der, alle taler om dem, verdens største medier refererer til dem, og ja, indholdet af nogle af disse mails synes at efterlade et forklaringsproblem.

Et er, at en forsker fryder sig over en fremtrædende klimaskeptikers død, eller at en anden – efter alt at dømme for sjov – giver udtryk for en ubændig lyst til at pande en navngiven skeptiker ned. Klimaforskere er vel også mennesker.

Noget andet er, hvis klimavidenskaben har et fundamentalt forklaringsproblem i forhold til de seneste ti års globale temperaturstagnation, hvis man bevidst tydeliggør data for at fremme en bestemt klimatrend, hvis man på forskellige måder forsøger at forhindre mere skeptiske klimaforskere i at offentliggøre deres forskningsresultater i såkaldte peer review-tidsskrifter, hvis man arbejder snævert sammen med grønne interesseorganisationer som Greenpeace og WWF, hvis man gør krumspring for at forhindre mere skeptiske forskere i at få adgang til centrale klimadatasæt, eller hvis man er blevet så forblændet af sit had til klimaskeptikere, at man glemmer den videnkabelige metode og begynder at anvende subjektive greb for at fremme diverse AGW-scenarier.

Det kunne godt se ud som om, der er blevet klippet en hæl og hugget en tå enkelte steder for tydeliggøre klimabudskabet over for offentligheden. Men om man ligefrem har benyttet sig af videnskabelig uredelighed synes straks mere tvivlsomt.

Når man bladrer i stakken af mails, får man et billede af, at de fremtrædende klimaforskere på det nærmeste er besat af klimaskeptikerne. Der udtrykkes voldsom irritation over dem, og man har endeløse diskussioner om, hvordan man bedst imødegår deres mere og oftest mindre lødige argumenter.

Men det er et falsk billede. Hackerne har naturligvis bevidst udplukket de mails, der kan fremme skeptikernes sag. Til sammenligning sender jeg personligt omkring 5.000 mails årligt, mindst – og jeg modtager endnu flere.

En klimaforsker på verdensniveau sender og modtager formentlig flere endnu, så naturligvis rummer det britiske universitets server mange, mange flere mails fra og til klimaforskerne, end de 3.000 forbryderne har lagt ud – herunder utvivlsomt talrige mails, der kunne have forsynet os med et mere nuanceret billede af forskerne som ærlige og redelige mennesker, der er optaget af videnskaben og den videnskabelige metode.

Den slags mails fremmer bare ikke skeptikernes sag.

Men skaden er sket. Og den såkaldte klimabombe er tilmed bevidst detoneret bare 14 dage før, det går løs i København på den afgørende globale klimakonference.

Hensigten er selvfølgelig at forplumre billedet af en stort set enig klimavidenskab og drage dens motiver og resultater i tvivl i håb om at svage politikere vil lytte til dette resultat af en kriminel handling.

Jeg hverken tror eller håber, at det lykkes, for så dumme er politikere trods alt ikke.

Der er ikke rokket ved det fundamentale billede:

*Mennesker påvirker klodens klima med stigende udledninger af drivhusgasser.

*Drivhuseffekten er reel.

*Klodens temperaturer har overordnet set været stigende siden midten af 1800-tallet.

*Den arktiske afsmeltning er stigende.

Dertil kommer, at langt de fleste politikere helt uanset diskussionen om global opvarmning eller ej sagtens kan se de utallige fordele – økonomiske, sikkerhedsmæssige, forsyningssikkerhedsmæssige, miljømæssige, sundhedsmæssige – der kan blive forbundet ved at indlede en grøn energirevolution.

Alligevel står vi i den bizarre situation, at en række fremtrædende klimaforskere på baggrund af en kriminel handling imod dem skylder os et par forklaringer.

Hackerne og de mere ekstreme klimaskeptikere har dermed opnået i hvert fald en del af det, de ønskede – nemlig at lamme dele af videnskaben med en ondsindet mavepuster lige før menneskeheden skal træffe sin måske mest afgørende beslutning siden Anden Verdenskrigs afslutning. 

471 kommentarer RSS

 1. Af amish country lancaster county

  -

  Your place is valueble for me. Thanks!…

 2. Af volkswagen philadelphia

  -

  More people need to read this and understand this aspect of the story. I cant believe you’re not more popular.

 3. Af computers fargo

  -

  Can I simply say what a relief to find someone who truly knows what they’re talking about on the internet.

 4. Af hershey pa motels

  -

  This was a great post, thanks for the info.

 5. Af plumbing lancaster

  -

  Hey! I just wish to give a huge thumbs up for the great information you have right here on this post. I will be coming back to your weblog soon.

 6. Af bathroom remodeling lancaster

  -

  Kudos to that!

 7. Af restaurants lancaster pa

  -

  I enjoy reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to comment!

 8. Af indiana mortgage rates

  -

  I really like that. You touched my heart!

 9. Af homes for sale in lancaster

  -

  Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as well

 10. Af ford edge

  -

  Can I simply say what a relief to find someone who truly knows what they’re talking about on the internet.

 11. Af cloud computing providers

  -

  It’s extremely useful for me. Massive thumbs up for this weblog post!

 12. Af new mover mailing lists

  -

  There are definitely plenty of particulars like that to take into consideration. That could be a nice point to convey.

 13. Af computer repair columbus ohio

  -

  This actually answered the problem, thank you!

 14. Af sectional garage

  -

  Awesome job on this post.

 15. Af furniture maker

  -

  Witty! I’m bookmarking you site for future use.

 16. Af computer repair lancaster pa

  -

  Hello! I just would like to give a huge thumbs up for the great info you have here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.

 17. Af coolant filtration

  -

  You made some decent points there. I looked on the internet for the issue and found most individuals will go along with along with your website.

 18. Af kids activities pa

  -

  An fascinating dialogue is worth a comment. I believe that you must write more on this matter, it may not be a taboo subject however usually people are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers

 19. Af insurance lancaster pa

  -

  It’s hard to find knowledgeable people on this topic however you sound like you know what you’re talking about! Thanks

 20. Af SigabElafig SigabElafig

  -

  Gratis prøveversion af hCG kost dråber !

 21. Af hammer fall http://www.testttdjshdk121.com

  -

  I’m a lengthy time in the past I read your blog and it has lengthy been stating that you are a terrific author

Kommentarer er lukket.